Menu

Om Højby IF

Højby Idrætsforening.

 

Højby Idrætsforening i daglig tale Højby IF blev skiftet d. 5. august 1905.

Landpost Laurits Petersen var foreningens stifter, men det er desværre kun begrænsede oplysninger, man kan stille til rådighed, da der ikke findes tilgængelige arkiver.

Straks efter starten af den gamle Højby Boldklub, tog man imidlertid fat på det sportslige arbejde på de lejede fodboldbaner, og det var meget stærke hold Højby mønstrede fra starten og op gennem årene.

I 1915 kunne man således hjemføre den første vandrepokal til klubben, og det var følgende mandskab, der vandt trofæet: Alfred Hansen, Jacob Echberg, Axel Madsen, Viggo Larsen, Peter Sørensen, Laur Hansen, Niels Jacobsen, Ejner Larsen, Rudolf Nielsen, Henning Jensen og Mads Madsen.

Flere af disse spillere havde været med fra starten og kom også til at præge holdene helt op til 1920, og det kan roligt fastslås, at spillere fra Højby var frygtet og respekteret i alle de omkringliggende større landsbyer og købstæder.

Den gode fodboldstandard holdt sig i mange år, og da man omkring ca. 1933 nåede mellemrækken, fik man et naturligt billede af det daværende Højbyholds styre.

Holdopstillingen var følgende : Asbjørn Christensen, Ingemann Jensen, Villy Carlsen, Peter Christiansen, Hans Jensen, Svend Iversen, Dalby Christensen, Tobias Carlsen, Henry Andreasen, Erling Jensen og Jens Madsen.

Af disse spillere kunne man med god grund fremhæve flere for deres gode spillestandards skyld, men vi vil indskrænke os til at nævne følgende.

Erling Jensen, Peter Christiansen og Hans Jensen.

Højby Idrætsforening, som den nu hedder, holdt sig i mellemrækken i ca. 15 år op til efteråret 1948. Alene dette var en 1. klasses præstation af den stærkt spillende landsbyklub, og muliggjordes da også kun ved et stærkt sammenhold indenfor såvel foreningens ledere som spillere.

Vi har som formand nævnt landpostbud Laur. Petersen. Af andre ledere er imidlertid også grund til at fremhæve mejeribestyr Møller, der sad som formand i glansperioden fra 1932 til 1937, og Johs. Dalby Christensen, der ledede foreningen fra 1929-32. Af de andre formænd kan nævnes Hans Jensen, Johs. Nicolajsen og malermester Danielsen. Foreningens leder bagermester Thorkild Madsen, blev valgt som formand i 1951, og har siden gået stærkt ind for denne opgave og rygtet den på bedste måde.

Da Højby IF i 1948 rykkede ned fra mellemrækken havnede den på sidstepladsen med 7 point og måtte ned i A rækken.

Siden hen havde man perioder hvor man på herre siden hen spillede i serie 3 som det højeste.

Man har haft flere senior hold, som gennem tiderne er rykket op og ned.

I 1980erne havde Højby IF et rigtig dygtig dame hold, som kom så langt at man spillede om oprykning til 2. division, men tabte kampen på Bornholm. Herefter gik holdet i opløsning.

I 2008 var der 2 hold tilbage og fremtiden så ikke god ud for Højby IF.

Heldigvis kom der nye ildsjæle til og siden hen er der sket mange ting og antallet af medlemmer og hold går klart den rigtige vej igen.

Højby IF er flyttet, så man idag holder til ved Nordskolen afd. Højby. Det har bla. gjort at antalet af medlemmer er kraftig stigende.

Nye ideer har også fundet vej til Højby IF. I 2017 started man Højby IF E-sport op.